Werkwijze

KENNISMAKING

De eerste kennismaking is gratis. Hier kunnen wij beide bepalen of Sanctity iets voor jou kan betekenen. Het is een moment om elkaar te leren kennen. Heel belangrijk, want als het niet klikt, dan is het lastig om eerlijk tegen elkaar te zijn. En zonder eerlijkheid kan ik jou niet goed helpen. Het kan gebeuren dat telefonisch of email contact al volstaat als kennismaking.

Het aanmelden verloopt heel simpel. Stuur een email met je contactgegevens en waarvoor je contact zoekt.  Er wordt vervolgens contact met je opgenomen om verdere stappen toe te lichten en om een afspraak in te plannen. Liever telefonisch? Dat kan uiteraard ook. Bel hiervoor naar 06-13088520.

TRAJECT

Zodra duidelijk is of Sanctity iets voor jou kan betekenen, ontvang je een intake formulier en eventueel wat vragenlijsten. Deze stuur je bij voorkeur voor de eerste afspraak ingevuld en getekend retour. Dit mag digitaal / gescand. Dit zal besproken worden tijdens het eerste gesprek; het intakegesprek.

Kom je bij mij Sanctity in behandeling, dan zijn er twee verschillende manieren waarop jij begeleidt kan worden. Het kan via persoonlijke gesprekken in de praktijk. Of via email en/of Skype. Een combinatie van beide is uiteraard ook mogelijk. In de meeste gevallen zullen de gesprekken op de praktijk plaatsvinden. Dit zullen gesprekken zijn van maximaal een uur. Of langer indien nodig.

E-MAIL/ONLINE

Zoals gezegd is er ook de mogelijkheid tot e-mail/online begeleiding. Hierbij zal het contact alleen per e-mail en/of Skype plaatsvinden. Het voordeel hiervan is dat het niet uitmaakt waar je woont. Deze vorm van begeleiding is echter niet geschikt voor ieder probleem.

Ook hierbij zal je eerst een intake formulier en vragenlijsten ontvangen. Deze mogen dan digitaal retour gestuurd worden. In de meeste gevallen zal het contact wekelijks plaatsvinden. De exacte tarieven zijn afhankelijk van wat er nodig is. In de meeste gevallen kun je er vanuit gaan dat dit maximaal de helft is van een reguliere sessie.

METHODES

Bij Sanctity wordt er onder andere gebruik gemaakt van de methodes Emotional Freedom Techniques (EFT), Rationeel Emotieve Therapie (RET) en Acceptance and Commitment Therapy. Drie hele fijne methodes om mee te werken, allen gericht op emoties en gedachten.

EFT is een lichaamsgerichte alternatieve geneeswijze. Een soort acupunctuur, maar dan zonder de naalden. Een methode die goed aan te leren is, waardoor je deze zelf uiteindelijk zonder hulp kan toepassen.

RET is een methode die uit gaat van het idee dat het niet te problemen zijn die het je moeilijk maken, maar de wijze waarop je er tegenaan kijkt. Met deze methode leer je anders naar je gedachten te kijken, waardoor je de lastige emoties die daarbij horen los kunt laten.

ACT is een methode met als basis mindfulness. Je leert onder andere te accepteren dat het leven is zoals het is. Waarbij je diverse hulpmiddelen toegereikt krijgt die je helpen anders naar je gedachten te kijken.