Nieuw jaar, nieuwe kansen

Afgelopen december een moeilijk besluit moeten nemen. Ga ik door met mijn bedrijf of niet?

Klanten kwamen mondjesmaat binnendruppelen. Het werk was heerlijk om te doen, maar inmiddels stopte ik er veel meer in dan er uit kwam. Ik voelde mij gestresst en niet meer lekker in mijn vel. Er zat mij van alles dwars voor mijn gevoel. 

Ook naar mijn gezin toe was ik onredelijk. Ik dacht eerst dat het hormonaal was (ik ben immers een vrouw) en mijn hormonen zijn wel vaker gezellig aanwezig. Op een bepaald moment samen met mijn man besloten om het nog een jaartje aan te kijken. Liep het dan nog steeds minimaal, dan zou ik stoppen.

En eerst voelde ik mij daar goed bij. Ik was lekker een nieuw programma aan het opstellen en genoot van datgene wat ik kon bieden. Nieuwe doelgroep gekozen en ik zou er weer voor gaan. Maar toch… daar was nog steeds dat stemmetje. Iets voelde niet goed. De stress was niet minder geworden. Wat als…?

’s Nachts lag ik er wakker van. Het voelde gewoon alsnog niet goed. Dus ik begon te denken, wat als ik er nu gewoon mee zou stoppen? Zou dat erg zijn? Faal ik dan? Ja, voor mijn gevoel wel. Zo makkelijk geef ik toch niet op?

Zoals zo vaak dacht ik er zelf veel te lang alleen over na en sliep ik nauwelijks nog. Het uiteindelijk toch aan mijn man voorgelegd, wat als ik nu al zou stoppen? Het is december, een mooi moment om te zeggen dat het klaar is. Oei, dat luchtte op! En opeens durfde ik weer naar mijn gevoel te luisteren. Het was al zo lang aan het schreeuwen en toch was ik er doof voor.

Dus, per 1 januari 2021 heb ik officieel geen eigen bedrijf meer. Wat dit met mij heeft gedaan? Dat lees je in een volgend blog!